T: + 31 (0)70-887 50 20

over access indonesia

Over ons

Gianita Brinkman

 

De drijvende kracht achter Access Indonesia is Gianita Brinkman (1960). Zij is geboren en getogen in Indonesië. Ze spreekt de taal en kent de omgangsvormen en de weg in de algemene regelgeving van Indonesië. Ook schakelt ze moeiteloos over naar de Nederlandse gebruiken. Op 19 jarige leeftijd is zij naar Nederland verhuisd. Ze keert meerdere malen per jaar terug naar Indonesië.

Ruime ervaring met Indonesische visumregelingen
Gianita heeft 23 jaar lang bij Stichting Pelita gewerkt. Daarvoor heeft zij drie jaar bij de Indonesische ambassade in Den Haag gewerkt. Bij Stichting Pelita is zij vanaf 2001 betrokken geweest bij het project 'Repatriëringsregeling voor de Molukkers'. Dit was een project tussen de Nederlandse regering en de Indonesische overheid om het de eerste generatie Molukkers in Nederland mogelijk te maken om terug te keren naar hun geboorteland, Indonesië.

 

In 2003, na de beëindiging van het project werd zij belast met het nazorgtraject van die Repatriëringsregeling. Naast de nazorgtaak is Gianita in 2004 als projectleidster begonnen met het opzetten van een visumdienst voor Indonesië bij Stichting Pelita. Daarna is zij als operationeel & product manager werkzaam geweest bij Pelita Visum Service waar zij veel expertise heeft opgebouwd rondom de formaliteiten over wonen en werken in Indonesië. In 2008 is zij begonnen met haar eigen bureau Access Indonesia.